ဟသၤာတ မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္နည္း + ဗီီဒီယို - MyFood Myanmar

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ငါး
  2. ကုလားပဲ
  3. စပါးလင္
  4. ငံျပာရည္
  5. င႐ုတ္သီး အပြေျခက္ ၃ ေတာင့္
  6. ထန္းလ်က္ညိဳ ၂ ခဲ
  7. ၾကက္သြန္နီ
  8. ၾကက္သြန္ျဖဴ
  9. ဂ်င္း
  10. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔
  11. နႏြင္းမႈန္႔
  12. ဆန္ေလွာ္မႈန္႔
  13. င႐ုတ္ေကာင္း မႈန္႔
  14. ဆီ
 ျပဳလုုပ္နည္း 
  • ကုလားပဲ ျပဳတ္သည့္ အခါ ဆီ ၊ နႏြင္းမု႔န္႔ ၊ ဂ်င္း ေထာင္းၿပီး ထည့္ပါ ။ ဆား လုံးဝ မထည့္ရပါ ။  ပဲႏူးသည့္ အခါတြင္ ဆား ထည့္ပါ ။
  • ပဲနံ႔ မရေတာ့ပါ ။  ဆိမ့္သည့္အရသာ ျဖစ္ပါလိမ့္မည္ ။.
  • ငါးျပဳတ္လ်ွင္ စပါးလင္ အရင္းပိုင္းမ်ား ေထာင္းၿပီး အိုး၏ ေအာက္မွာ ထားၿပီး ငါးကို တင္ပါ ။  ငံျပာရည္ ၊ င႐ုတ္သီးအပြေျခက္ ၃ေတာင့္ ၊ ထန္းလ်က္ညိဳ ၂ ခဲ ထည့္ကာ ျပဳတ္ပါ ။
  • ငါးမ်ား နူးလာရင္ ဆယ္၍ အေအးခံ ပါ ။  ငါးျပဳတ္ရည္ကို စကာႏွင့္ စစ္ၿပီး ျပန္တည္ ထားပါ ။
  • ၾကက္သြန္နီ ၊  ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ဂ်င္း ေထာင္းကာ ဆီသတ္ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ ၊ နႏြင္းမႈန္႔ ထည့္ကာ အနံေမြးလာရင္ ငါးျပဳတ္ႏႊင္ ထားတာထည့္လိုက္ပါ ။  ငါးဆီသတ္ရင္ ေျခက္မသြားေစရပါ။  ငါးေၾကာ္လိုလည္း မျဖစ္ေစရပါ ။  အေရာင္ ညီလာလ်ွင္ ငါးဆီသတ္ထဲသို႔ ငါးျပဳတ္ေရ အနည္းငယ္ ထည့္ရမယ္ ။
  • ငါးေမွြ အိအိေလးျဖစ္ပါေစ အဲတာက အဓိက ၿပီးရင္ ငါးဆီသတ္ ထားတာကို ငါးျပဳတ္ေရအိုးထဲသို ႔ထည့္ေပးလိုက္ပါ ။
  • ဟင္းရည္ ဆူလာရင္ ဆန္ေလွာ္မုန္႔ ေရက်ဳက်ဲ ေဖ်ာ္ထည့္ေပးပါ ။
  • ၾကန္သြန္နီဥ ၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ ခတ္ေပးပါက အရသာ ႐ွိလြန္းေသာ ဟသၤာတ မုန္႔ဟင္းခါးကို မိသားစု ေပ်ာ္ရြင္စြာ သုံးေဆာင္ႏိုင္ၾကပါေစ ။

 Credit: NanNan Granary

ဟသၤာတ မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္နည္း တြင္ လိႈ့ဝွက္ခ်က္ ႏွစ္ ခု႐ွိတယ္
(၁)ကုလားပဲျပဳတ္သည့္အခါ ဆီ နႏြင္းမု႔န္႔ ဂ်င္း ေထာင္းၿပီးထည့္ပါ ဆားလုံးဝမထည့္ရ
ပဲႏူးသည့္အခါတြင္ ဆားထည့္ပါ
ပဲနံ့မရေတာ့ပါ ဆိမ့္သည့္အရသာ ျဖစ္ပါလိမ့္မည္
(၂)ငါးျပဳတ္လ်ွင္ စပါးလင္ အရင္းပိုင္းမ်ားေထာင္းၿပီးအိုး၏ေအာက္မွာထားၿပီး ငါးကိုတင္ပါ ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီး အပြေျခက္ ၃ .ေတာင့္ထန္းလ်က္ညိဳ ၂ ခဲထည့္ကာျပဳတ္ပါ
ငါးမ်ားႏူးလာရင္ဆယ္၍ အေအးခံ ပါ ငါးျပဳတ္ရည္ကိုစကာႏွင့္စစ္ၿပီးျပန္တည္ထားပါ
ၾကက္ သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း ေထာင္းကာဆီသတ္ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မုန္႔နႏြင္းမုန္႔တည့္ကာအနံေမြးလာရင္ငါးျပဳတ္ႏွြင္ထားတာတည့္လိုက္ပါ ငါးဆီသတ္ရင္ ေျခက္မသြားေစရပါ ငါးေၾကာ္လိုမျဖစ္ေစရ
အေရာင္ညီလာလ်ွင္ငါးဆီသတ္ထဲသို႔..ငါးျပဳတ္ေရအနည္းငယ္ထည့္ရမယ္
ငါးေမွြ အိအိေလးျဖစ္ပါေစ အဲတာက အဓိက

ၿပီးရင္ငါးဆီသတ္ထားတာကို ငါးျပဳတ္ေရအိုးထဲသို႔ထည့္ေပးလိုက္ဟင္းရည္ဆူလာရင္ ဆန္ေလွာ္မုန္႔ ေရက်ဳက်ဲေဖ်ာ္ထည့္ေပးေနာ္ .ၾကန္သြန္နီဥ င႐ုတ္ေကာင္း မုန္႔ခတ္ေပးပါက အရသာ ႐ွိလြန္းေသာ ဟသ္ာတ မုန္႔ဟင္းခါး ကို မိသားစု ေပ်ာ္ရြင္စြာသုံးေဆာင္ႏိုင္ၾကပါေစ





Comments