ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါး
- ကုလားပဲ
- စပါးလင္
- ငံျပာရည္
- င႐ုတ္သီး အပြေျခက္ ၃ ေတာင့္
- ထန္းလ်က္ညိဳ ၂ ခဲ
- ၾကက္သြန္နီ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ
- ဂ်င္း
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔
- နႏြင္းမႈန္႔
- ဆန္ေလွာ္မႈန္႔
- င႐ုတ္ေကာင္း မႈန္႔
- ဆီ
- ကုလားပဲ ျပဳတ္သည့္ အခါ ဆီ ၊ နႏြင္းမု႔န္႔ ၊ ဂ်င္း ေထာင္းၿပီး ထည့္ပါ ။ ဆား လုံးဝ မထည့္ရပါ ။ ပဲႏူးသည့္ အခါတြင္ ဆား ထည့္ပါ ။
- ပဲနံ႔ မရေတာ့ပါ ။ ဆိမ့္သည့္အရသာ ျဖစ္ပါလိမ့္မည္ ။.
- ငါးျပဳတ္လ်ွင္ စပါးလင္ အရင္းပိုင္းမ်ား ေထာင္းၿပီး အိုး၏ ေအာက္မွာ ထားၿပီး ငါးကို တင္ပါ ။ ငံျပာရည္ ၊ င႐ုတ္သီးအပြေျခက္ ၃ေတာင့္ ၊ ထန္းလ်က္ညိဳ ၂ ခဲ ထည့္ကာ ျပဳတ္ပါ ။
- ငါးမ်ား နူးလာရင္ ဆယ္၍ အေအးခံ ပါ ။ ငါးျပဳတ္ရည္ကို စကာႏွင့္ စစ္ၿပီး ျပန္တည္ ထားပါ ။
- ၾကက္သြန္နီ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ဂ်င္း ေထာင္းကာ ဆီသတ္ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ ၊ နႏြင္းမႈန္႔ ထည့္ကာ အနံေမြးလာရင္ ငါးျပဳတ္ႏႊင္ ထားတာထည့္လိုက္ပါ ။ ငါးဆီသတ္ရင္ ေျခက္မသြားေစရပါ။ ငါးေၾကာ္လိုလည္း မျဖစ္ေစရပါ ။ အေရာင္ ညီလာလ်ွင္ ငါးဆီသတ္ထဲသို႔ ငါးျပဳတ္ေရ အနည္းငယ္ ထည့္ရမယ္ ။
- ငါးေမွြ အိအိေလးျဖစ္ပါေစ အဲတာက အဓိက ၿပီးရင္ ငါးဆီသတ္ ထားတာကို ငါးျပဳတ္ေရအိုးထဲသို ႔ထည့္ေပးလိုက္ပါ ။
- ဟင္းရည္ ဆူလာရင္ ဆန္ေလွာ္မုန္႔ ေရက်ဳက်ဲ ေဖ်ာ္ထည့္ေပးပါ ။
- ၾကန္သြန္နီဥ ၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ ခတ္ေပးပါက အရသာ ႐ွိလြန္းေသာ ဟသၤာတ မုန္႔ဟင္းခါးကို မိသားစု ေပ်ာ္ရြင္စြာ သုံးေဆာင္ႏိုင္ၾကပါေစ ။
Credit:
NanNan Granary
ဟသၤာတ မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္နည္း တြင္ လိႈ့ဝွက္ခ်က္
ႏွစ္ ခု႐ွိတယ္
(၁)ကုလားပဲျပဳတ္သည့္အခါ
ဆီ နႏြင္းမု႔န္႔ ဂ်င္း ေထာင္းၿပီးထည့္ပါ ဆားလုံးဝမထည့္ရ
ပဲႏူးသည့္အခါတြင္
ဆားထည့္ပါ
ပဲနံ့မရေတာ့ပါ ဆိမ့္သည့္အရသာ ျဖစ္ပါလိမ့္မည္
(၂)ငါးျပဳတ္လ်ွင္ စပါးလင္ အရင္းပိုင္းမ်ားေထာင္းၿပီးအိုး၏ေအာက္မွာထားၿပီး ငါးကိုတင္ပါ ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီး အပြေျခက္ ၃ .ေတာင့္ထန္းလ်က္ညိဳ ၂ ခဲထည့္ကာျပဳတ္ပါ
ငါးမ်ားႏူးလာရင္ဆယ္၍ အေအးခံ ပါ ငါးျပဳတ္ရည္ကိုစကာႏွင့္စစ္ၿပီးျပန္တည္ထားပါ
ၾကက္ သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း ေထာင္းကာဆီသတ္ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မုန္႔နႏြင္းမုန္႔တည့္ကာအနံေမြးလာရင္ငါးျပဳတ္ႏွြင္ထားတာတည့္လိုက္ပါ ငါးဆီသတ္ရင္ ေျခက္မသြားေစရပါ ငါးေၾကာ္လိုမျဖစ္ေစရ
အေရာင္ညီလာလ်ွင္ငါးဆီသတ္ထဲသို႔..ငါးျပဳတ္ေရအနည္းငယ္ထည့္ရမယ္
ငါးေမွြ အိအိေလးျဖစ္ပါေစ အဲတာက အဓိက
ပဲနံ့မရေတာ့ပါ ဆိမ့္သည့္အရသာ ျဖစ္ပါလိမ့္မည္
(၂)ငါးျပဳတ္လ်ွင္ စပါးလင္ အရင္းပိုင္းမ်ားေထာင္းၿပီးအိုး၏ေအာက္မွာထားၿပီး ငါးကိုတင္ပါ ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီး အပြေျခက္ ၃ .ေတာင့္ထန္းလ်က္ညိဳ ၂ ခဲထည့္ကာျပဳတ္ပါ
ငါးမ်ားႏူးလာရင္ဆယ္၍ အေအးခံ ပါ ငါးျပဳတ္ရည္ကိုစကာႏွင့္စစ္ၿပီးျပန္တည္ထားပါ
ၾကက္ သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း ေထာင္းကာဆီသတ္ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မုန္႔နႏြင္းမုန္႔တည့္ကာအနံေမြးလာရင္ငါးျပဳတ္ႏွြင္ထားတာတည့္လိုက္ပါ ငါးဆီသတ္ရင္ ေျခက္မသြားေစရပါ ငါးေၾကာ္လိုမျဖစ္ေစရ
အေရာင္ညီလာလ်ွင္ငါးဆီသတ္ထဲသို႔..ငါးျပဳတ္ေရအနည္းငယ္ထည့္ရမယ္
ငါးေမွြ အိအိေလးျဖစ္ပါေစ အဲတာက အဓိက
ၿပီးရင္ငါးဆီသတ္ထားတာကို
ငါးျပဳတ္ေရအိုးထဲသို႔ထည့္ေပးလိုက္ဟင္းရည္ဆူလာရင္ ဆန္ေလွာ္မုန္႔ ေရက်ဳက်ဲေဖ်ာ္ထည့္ေပးေနာ္
.ၾကန္သြန္နီဥ င႐ုတ္ေကာင္း မုန္႔ခတ္ေပးပါက အရသာ ႐ွိလြန္းေသာ ဟသ္ာတ မုန္႔ဟင္းခါး ကို
မိသားစု ေပ်ာ္ရြင္စြာသုံးေဆာင္ႏိုင္ၾကပါေစ။
Comments
Post a Comment