အေျခခံလူတန္းစား
ဆင္းရဲသားတစ္ေယာက္ရဲ႕ ရိုးရွင္းတဲ့ မနက္ခင္းစာ
လြန္ခဲ့ေသာ
ႏွစ္မ်ားမွာ ေရာင္းရင္းေတြနဲ႔ နယ္စံု လွည့္တာဝန္ေတြထမ္းရင္း မုန္႔ဟင္းခါးရူးသြပ္သူေတြပီပီ မုန္႔ဟင္းခါး ေတြ
မ်ိဳးစံု ကို နယ္စံုမွာ စားခဲ့ၾကတာ သတိယမိတယ္ ၊
အာ့အခ်ိန္တုန္းက
မုန္႔ဟင္းခါးထဲ
ပဲပင္ေပါက္ထည့္စားတာ က်ိဳက္ထို တစ္ၿမိဳ႕ထဲရွိတယ္၊ စားပီေလ အရူးအမူးေပါ့ ၊ က်ိဳက္ထို မုန္႔ဟင္းခါး ကို
ပဲပင္ေပါက္နဲ႔ စားခ်င္လို႔ သထံုကေန မနက္အေစာႀကီးထပီး ကားကို ဒံုးဆိုင္းေမာင္း ခဲ့တာေတြ
၊ (အဲ့အခ်ိန္ ပဲပင္ေပါက္ ကို ရန္ကုန္ မုန္႔ဟင္းခါးနဲ႔ ဘယ္လိုမွ စားမရဘူး)
ခုလိုမ်ိဳး
ပဲျပဳတ္ေလး နဲ႔ကေတာ့ ဧရာဝတီ စတိုင္ဗ် ၊
ပုသိမ္ မုန္႔ဟင္းခါး (မုန္႔ဖက္က
အျပား အတြဲလိုက္ေတြ)
ေျမာင္းျမ မုန္႔ဟင္းခါး ေႂကြပီေလ
(ကမ္းနား ဂိုေထာင္းႀကီးေတြနားက မုန္႔ဆိုင္မွာ ျငဳတ္သီးစပ္စပ္ ဟင္းခါးပူပူ နဲ႔ ေခြၽးဒီးဒီးက်အာင္စားခဲ့ၾကတာ)
၊
ဟံသၤာတ
မုန္႔ဟင္းခါး (ဟင္းေရကို ပန္းကန္ထဲ ထည့္မေပးဘူး ဂ်ိဳင့္ေသးနဲ႔ထည့္ေပးတယ္ ၊ ဟင္းေရ
အပိုမေတာင္းနဲ႔ ေလာက္ေအာင္စား) ၊
ေညာင္တုန္း မုန္႔ဟင္းခါး (ငါးဖက္
ေတြအမ်ားႀကီး နဲ႔ ခ်ိဳ ေနတာဘဲ ၊ သူတို႔ကေျပာလိုက္ေသးတယ္ 'ရန္ကုန္သားေတြကို ေသခ်ာ ထည့္ေပးလိုက္၊
သူတို႔ဆီ မွာ ဒါမ်ိဳး ျမင္ဘူးတာ မဟုတ္ဘူး' ဆိုဘဲ
:) )

ေညာင္ေလးပင္ မုန္႔ဟင္းခါး -
ငါးခ်ဥ္ ပုဇြန္ခ်ဥ္ ထည့္စားတာ အားပါး မိုက္စ္
ေတာင္ငူ မုန္႔ဟင္းခါး -
ပဲမုန္႔ဟင္းခါး အရည္က ဝါထိမ္ေနတာ။ အရသာက ရည္းစားေမ့ ၊ ျမန္မာ့အလွ တည္းခိုခန္းေဘးက
ရုပ္ရွင္ရံုေရွ႕ ည လာေရာင္းရင္ စားပီေလ အနည္းဆံုး ႏွစ္ပြဲ
:)

မုန္႔ဟင္းခါးကို
အရူးအမူး ႏွစ္သက္သူ
မိုးဦး
မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္နည္း ၅ မ်ိဳး
http://foodclub13.blogspot.co.uk/2016/12/blog-post_15.html
မိုးဦး
မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္နည္း ၅ မ်ိဳး
http://foodclub13.blogspot.co.uk/2016/12/blog-post_15.html
Comments
Post a Comment