မုန္႔ဟင္းခါး စားနည္း မ်ိဳးစုံ





အေျခခံလူတန္းစား ဆင္းရဲသားတစ္ေယာက္ရဲ႕ ရိုးရွင္းတဲ့ မနက္ခင္းစာ
လြန္ခဲ့ေသာ ႏွစ္မ်ားမွာ ေရာင္းရင္းေတြနဲ႔ နယ္စံု လွည့္တာဝန္ေတြထမ္းရင္း မုန္႔ဟင္းခါးရူးသြပ္သူေတြပီပီ မုန္႔ဟင္းခါး ေတြ မ်ိဳးစံု ကို နယ္စံုမွာ စားခဲ့ၾကတာ သတိယမိတယ္ ၊
အာ့အခ်ိန္တုန္းက 
မုန္႔ဟင္းခါးထဲ ပဲပင္ေပါက္ထည့္စားတာ က်ိဳက္ထို တစ္ၿမိဳ႕ထဲရွိတယ္၊ စားပီေလ အရူးအမူးေပါ့ ၊ က်ိဳက္ထို မုန္႔ဟင္းခါး ကို ပဲပင္ေပါက္နဲ႔ စားခ်င္လို႔ သထံုကေန မနက္အေစာႀကီးထပီး ကားကို ဒံုးဆိုင္းေမာင္း ခဲ့တာေတြ ၊ (အဲ့အခ်ိန္ ပဲပင္ေပါက္ ကို ရန္ကုန္ မုန္႔ဟင္းခါးနဲ႔ ဘယ္လိုမွ စားမရဘူး)
ခုလိုမ်ိဳး ပဲျပဳတ္ေလး နဲ႔ကေတာ့ ဧရာဝတီ စတိုင္ဗ် ၊
ပုသိမ္ မုန္႔ဟင္းခါး (မုန္႔ဖက္က အျပား အတြဲလိုက္ေတြ)
ေျမာင္းျမ မုန္႔ဟင္းခါး ေႂကြပီေလ (ကမ္းနား ဂိုေထာင္းႀကီးေတြနားက မုန္႔ဆိုင္မွာ ျငဳတ္သီးစပ္စပ္ ဟင္းခါးပူပူ နဲ႔ ေခြၽးဒီးဒီးက်အာင္စားခဲ့ၾကတာ) ၊
ဟံသၤာတ မုန္႔ဟင္းခါး (ဟင္းေရကို ပန္းကန္ထဲ ထည့္မေပးဘူး ဂ်ိဳင့္ေသးနဲ႔ထည့္ေပးတယ္ ၊ ဟင္းေရ အပိုမေတာင္းနဲ႔ ေလာက္ေအာင္စား) ၊
ေညာင္တုန္း မုန္႔ဟင္းခါး (ငါးဖက္ ေတြအမ်ားႀကီး နဲ႔ ခ်ိဳ ေနတာဘဲ ၊ သူတို႔ကေျပာလိုက္ေသးတယ္ 'ရန္ကုန္သားေတြကို ေသခ်ာ ထည့္ေပးလိုက္၊ သူတို႔ဆီ မွာ ဒါမ်ိဳး ျမင္ဘူးတာ မဟုတ္ဘူး' ဆိုဘဲ https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/fa5/1.5/16/1f642.png:) )
ေညာင္ေလးပင္ မုန္႔ဟင္းခါး - ငါးခ်ဥ္ ပုဇြန္ခ်ဥ္ ထည့္စားတာ အားပါး မိုက္စ္
ေတာင္ငူ မုန္႔ဟင္းခါး - ပဲမုန္႔ဟင္းခါး အရည္က ဝါထိမ္ေနတာ။ အရသာက ရည္းစားေမ့ ၊ ျမန္မာ့အလွ တည္းခိုခန္းေဘးက ရုပ္ရွင္ရံုေရွ႕ ည လာေရာင္းရင္ စားပီေလ အနည္းဆံုး ႏွစ္ပြဲ https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/fa5/1.5/16/1f642.png:)
မုန္႔ဟင္းခါးကို အရူးအမူး ႏွစ္သက္သူ
မိုးဦး

မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္နည္း ၅ မ်ိဳး
http://foodclub13.blogspot.co.uk/2016/12/blog-post_15.html

Comments