ဟသၤာတ မုန္႔ဟင္းခါး ၂ - အိမ္ခ်က္ - ႏွစ္သက္ဖြယ္





က်မကရန္ကုန္မုန္႔ဟင္းခါးမစားတတ္တဲ့အတြက္ ကိုယ့္အိမ္မွာပဲအၿမဲခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။
ဟသၤာတမုန္႔ဟင္းခါးက ငါးမ်ားမ်ားနဲ႔ပ်စ္ပ်စ္ေလးစားေကာင္းတာမို႔ခ်က္နည္းေလးေျပာျပမယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ကုလားပဲ ၂၅ က်ပ္သား
ငါးၾကင္း ၅၀သား
ဆန္မႈန္႔ ဘူးဝက္(ႏို႔ဆီဗူး)
ဆီ ၁၀ သားခန္႔
သြန္/နီ ၂၀ သားခန္႔
သြန္/ျဖဴ ၁၀ သားခန္႔
ခ်င္း ၇ က်ပ္သားခန္႔
င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ ၂ဇြန္း
ထန္းလ်က္ ၂ခဲခန္႔
နႏြင္းမႈန္႔

ျပဳလုပ္နည္း

ကုလားပဲကိုစင္ေအာင္ေဆးၿပီးနႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္၍ျပဳတ္ပါ။ႏူးပါကေခ်ထားပါ။ငါးကိုသန္႔စင္၍ငံျပာရည္၊ဆားတို႔ျဖင့္ျပဳတ္ပါ။သြန္/နီ(၁၀ သားခန္႔)၊ျဖဴ၊ခ်င္း တို႔ကိုဆီသတ္ပါ။င႐ုတ္သီးမႈန္႔ထည့္ပါ။ငါးထည့္ပါ။ငါးမ်ားမကပ္ေတာ့ဘဲဆီျပန္၍ေမႊးလာလွ်င္ရပါၿပီ။
ကုလားပဲကိုေရထည့္၍ဆူေအာင္တည္ပါ။ဆန္မႈန္႔ထည့္ပါ။အရသာထည့္ပါ။ငါးဆီသတ္ထားတာထည့္ပါ။င႐ုတ္ေကာင္း၊ၾကက္သြန္ဥတို႔ထည့္ပါ။ဘဲဥ၊ငါးဖယ္ထည့္ပါ။ဟင္းရည္အပ်စ္၊အက်ဲ ႏွစ္သက္သလိုျပင္ဆင္ႏိုင္ပါတယ္။
က်မတို႔ၿမိဳ႕မွာေတာ့မနက္စာမုန္႔ဟင္းခါးေလးကိုေကာက္ၫွင္းေပါင္း၊အီၾကာေကြးေလးနဲ႔ထည့္စားၾကပါတယ္။အရမ္းလိုက္ဖက္ၿပီးစားလို႔ေကာင္းပါတယ္ရွင္။


Comments