ေျမာင္းျမ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္နည္းတြင္ လိႈ႕ ဝွက္ခ်က္ ရွိပါသည္။ အမ်ားအားျဖင့္ သိသူနည္းေနပါတယ္။ နာမည္ႀကီးတဲ့ဆိုင္က ခ်က္နည္းပါ။ ငါးရံ့၊ ငါးခူ၊ ငါးၾကင္းျဖဴမ်ား နွင့္ ခ်က္လ်ွင္ ပိုုကာင္းပါတယ္။ အခ်ိဳးအစားက နွစ္သက္သလိုထည့္ပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္း
- ငါးရံ့၊ ငါးခူ၊ ငါးၾကင္းျဖဴ (နွစ္သက္သည့္ ငါးတမ်ဳိးနွင့္ ခ်က္ပါ။)
- ဆန္ေလွာ္မႈန္႔
- ပဲမႈန္႔အၾကက္
- စပါးလင္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ
- ၾကက္သြန္နီ
- ဂ်င္း
- ငရုုတ္ေကာင္း
- ငံျပာရည္
- ဆား
- ဆႏြင္းမႈန္႔
- ဆီ
- ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
- ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္
- နံနံပင္
- ငရုုတ္သီး အၾကက္မႈန္႔
- သံပုုရာသီး (သိုု႔မဟုုတ္) ေရွာက္သီး
- ဘဲဥ
- ငါးဖယ္ေၾကာ္
- အေၾကာ္ (ပဲေၾကာ္၊ ဘူးသီးေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္)
ျပဳလုုပ္နည္း
- ငါးျပဳတ္ရန္ ေရေႏြး တည္ထားပါ။
- ေရေႏြးဆူလ်ွင္ စပါးလင္၊ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငါး၊ ငံျပာရည္၊ ဆီအနည္းငယ္ နွင့္ ဆႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ ထည့္ကာ ငါးမ်ားႏူးလာသည္ အထိ ျပဳတ္ေပးပါ။ (ေရဆူၿပီးမွ ငါးထည့္သည့္ အတြက္ ငါးညႇီနံ႔ မ႐ွိပါ။)
- ဟင္းရည္ခ်က္ရန္ ငါးအသားႏႊာပါ ။ ေၾကမသြားေစရန္ ငါးအသားကိုု အေမ်ွာင္းလွလွေလး ျဖစ္ေအာင္ႏႊာပါ။
- ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းကာဆီသတ္ပါ။
- ၿပီးလ်ွင္ ငါးျပတ္ရည္အိုး ဆူပြက္သည့္အခ်ိန္တြင္ ႏႊာထားေသာ ငါးအသားမ်ားထည့္ပါ။ (ငါးအသားမ်ား ဆီမသတ္ရပါ။)
- ဟင္းရည္ ဆူပြက္၍ အနံ႔ေမြးလာရင္ ဆန္ေလွာ္မုန္႔၊ ပဲမုန္႔အၾကက္ တိုု႔ကိုု ေရေဖ်ာ္ၿပီ ေျဖးေျဖးေလာင္းတည့္ပါ။
- ဟင္းရည္ဆူခ်ိန္ ေရာက္မွ အေပါ့အငံျမီးရ်္ ငံျပာရည္ကိုုခ်ိန္ဆျပီးထည့္ပါ။ (ဟင္းရည္ မဆူခင္တည့္ရင္ ငံျပာရည္ အနံထြက္တတ္သည္။)
- ၾကက္သြန္နီထည့္ျပီး င႐ုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္ ထည့္ပါ။
- အနံအရသာျဖင့္ ျပည့္စုံေသာ မုန္႔ဟင္းခါး ဟင္းရည္ ရပါၿပီ။
- မုုန္႔ဟင္းခါးပြဲျပင္ျပီးလ်ွင္ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္၊ ငါးဖယ္ေၾကာ္၊ ငရုုတ္သီး အၾကက္မႈန္႔၊ သံပုုရာသီး (သိုု႔) ေရွာက္သီး၊ အေၾကာ္ (ပဲေၾကာ္၊ ဘူးသီးေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္)၊ ဘဲဥ မိမိနွစ္သက္ရာမ်ားကိုု ထည့္ရ်္ စားသံုုးနုုိင္ပါသည္။
Comments
Post a Comment